Mindig csak nevek

Igazából sosem értettem, hogy miért kell megnehezíteni a blogírás elkezdését azzal, hogy rögtön az arcodba tolják a kérdést, hogy miről fog szólni a blogod... Mégis miről? Ha tudnám, valószínűleg nem kezdeném el írni.

Friss topikok

  • FleXoft: ;-) (2012.01.10. 15:30) Buli
  • COLT: A rambok azok jók, a kettő is jó, az idő megszépíti számomra. És nekem is hasonló leveleim voltak ... (2011.09.15. 16:05)
  • gabrocki: sajnos egyet kell értenem, de a cím így kissé irónikusan hangzik. (2011.07.13. 00:19) Istenem...
  • COLT: xd (2011.01.29. 18:11)
  • sed: @Miguel: ha nem váltál volna suhogós battaivá pár hét alatt, akkor erre most azt válaszolnám, hogy... (2010.01.15. 02:39)

Címkék

ajánló (22) anyád (24) arnold (3) atom (4) balaton (4) bkv (6) bog (9) corvintető (2) dna (2) dohányzás (2) eb (1) fallout (2) fegyver (5) foci (2) gyerek (3) index (5) játék (17) jelcin (1) jézus (3) kaja (4) kaka (4) közlekedés (8) mac (1) meló (5) motoros (1) net (4) orosz (1) pc guru (4) reggel (5) sorozat (3) sport (3) stream of consciousness (10) szilveszter (1) szülinap (7) temetés (4) towel day (1) tréfás tanyasi tények (34) tv (2) virginia (1) wii (4) xbox (1) Címkefelhő

HTML

HTML

2007.03.21. 21:36 | Miguel | Szólj hozzá!

Bog ma Belgrádban, vagy hol a pékben van, jelen idő szerint valószínűleg már valami puccos partin koktélozgat, legalábbis remélem. Amúgy valami munkaügy, de a szálloda szép, és nem is érzi magát rosszul. Holnap már jön is haza.

Ma a stalkeren felbuzdulva kicsit körbenéztem atomerőmű-témában, és nem túl meglepő módon, az atomerőművek baromi érdekes dolgok. Nyomott vizes, meg Bequerel, meg izé, hihetetlen ez az egész, hogy hogy lesz pár marék homokszerű bigyóból, ceruzaalapanyagból meg vízből elektromosság. Nyilván ez így marhára leegyszerűsített módja az irányított maghasadás alapú energiatermelésnek, de akkor is.
Találtam egy táblázatot is, amiből kiderült, hogy atomsugárzásban a statisztikák szerint kevesebben halnak meg, mint kecskerúgásban, amire azért tényleg elég csekély az esély. Persze, ha kicsit elvonatkoztatok a Vujitytrutko-félék közvetítéseitől, összesen három atomerőmű-balesetről tudok (és a mai nap kutatásai sem hoztak fel többet), egy ugye Csernobilban,

A Gamestar ehavi címlapján persze a stalker van, és cirill betűkkel a helységnév-tábla: Csornobil. Bog mondta, hogy ez hülyeség, mer' az ukránul is Cserno, mert a csorno az feketét jelent. Nu, Boggancs, innen üzenem, hogy: ""Chernobyl" is the well-known Russian name for the site; "Chornobyl" is the Ukrainian name, taken from the chornobyl grass, or mugwort. The grass name is derived from chornyi (black) and byllia (grass blades), literally black grass." Jelentsen ez bármit is. ;)


aztán egy az USA-ban, Three Mile Island-en, állítólag itt senki nem halt meg, pedig elég durva volt ez is, illetve a harmadik, az csak rémlik, hogy japánban volt, de arról csak ködös emlékeim vannak,

valami hírekben nyilatkozott az egyik "túlélő" japán csóka, és a fordítás szerint nem a robbanást vették észre, hanem hogy minden zölden fénylik


és nagyon nem is gugliztam utána. A lényeg azonban, hogy az első két esetben egyszer sem atomrobbanás volt, (ahogy kiderült, bár az orosz rendszerű erőművek fűtőelemei a használat után az atombombák alapanyagai is egyben, olyan kis mértékű bennük a robbanáshoz kellő izé, hogy atomerőműben sosem lesz atomrobbanás), hanem az emberi hülyeség miatt (van egy halom védelmi rendszer, de miért is ne teszteljük, hogy mi van, ha nem működnek) a primerkör vize túlmelegedett, és egyszerűen a nyomás szétvetette az egész hóbelevancot (Csernobilban simán lelökte a reaktorkamra ezer tonnás tetejét, meg a tetőt, meg a fél reaktorblokkot, a régi fényképeken megdöbbentően jól látszik).

Megnéztem, nincs Pakson felvétel, pedig ott is HP van, meg Unix, ha jól tudom.

Címkék: atom

A bejegyzés trackback címe:

https://miguel.blog.hu/api/trackback/id/tr6649405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása