Mindig csak nevek

Igazából sosem értettem, hogy miért kell megnehezíteni a blogírás elkezdését azzal, hogy rögtön az arcodba tolják a kérdést, hogy miről fog szólni a blogod... Mégis miről? Ha tudnám, valószínűleg nem kezdeném el írni.

Friss topikok

  • FleXoft: ;-) (2012.01.10. 15:30) Buli
  • COLT: A rambok azok jók, a kettő is jó, az idő megszépíti számomra. És nekem is hasonló leveleim voltak ... (2011.09.15. 16:05)
  • gabrocki: sajnos egyet kell értenem, de a cím így kissé irónikusan hangzik. (2011.07.13. 00:19) Istenem...
  • COLT: xd (2011.01.29. 18:11)
  • sed: @Miguel: ha nem váltál volna suhogós battaivá pár hét alatt, akkor erre most azt válaszolnám, hogy... (2010.01.15. 02:39)

Címkék

ajánló (22) anyád (24) arnold (3) atom (4) balaton (4) bkv (6) bog (9) corvintető (2) dna (2) dohányzás (2) eb (1) fallout (2) fegyver (5) foci (2) gyerek (3) index (5) játék (17) jelcin (1) jézus (3) kaja (4) kaka (4) közlekedés (8) mac (1) meló (5) motoros (1) net (4) orosz (1) pc guru (4) reggel (5) sorozat (3) sport (3) stream of consciousness (10) szilveszter (1) szülinap (7) temetés (4) towel day (1) tréfás tanyasi tények (34) tv (2) virginia (1) wii (4) xbox (1) Címkefelhő

HTML

HTML

2008.05.17. 16:11 | Miguel | Szólj hozzá!

A netes fórumokban az a jó, hogy az ember néha viccen kívül kincset talál, például most én ezt:

"Olyan élet kifejlődése lehetetlen, ami magas dózisú sugárzást bír ki, ugyanis a sugárzás az a kémiai kötéseket bontja. Márpedig a kémiai kötések a világmindenség minden részén ugyanazon szabályok szerint alakulnak ki, bomlanak fel, és a kötőerők is ugyanakkorák. Tehát ha valahol nagyobb mértékű a sugárzás, ott nagyobb mértékben bomlasztják fel a kémiai kötéseket, amik lényegében egy sziklát, vagy valami folyadékot nem zavarnak, ellenben egy élő organizmus nem tudna megbírkózni a számára fontos molekulák folyamatos, nagy mértkékű lebomlásával. És felépülhetnek akármiből, az mit sem változtat ezen.

Az meg, hogy egy idegen lény lépésnyomai sugároznak, műszerrel mérhetően az hülyeség. Radioaktív sugárzástól meg nem fog semmi radioaktívan sugározni, csak egy nagyon pici mértékben növekedhet meg az amúgy is fennálló sugárzása. Mert ugye az anyagok többségének vannak izotópjai, ezek közül sok bomlik, még akkor is, ha alacsony a felezési ideje. Pl ott van egy számunkra természetes elem,a kálium. A 40-es tömegszámú kálium mindenhol emgtalálható, még bennünk is, elbomlik radioaktív sugárzást kibocsájtva. A sugárzásból az alfa sugárzás esetleg létrehozhat néhány instabil atommagot, ami után elbomlik, de magának a sugárzásnak nem az atommagokban van a romboló hatása, hanem az atom körül keringő elektronfelhőben, mert bomlasztják a kémiai kötéseket. Elég egy kötést felszakítania egy fehérjében, és az rögtön kicsapódik a vérből, működésképtelen. Ez mindig, mindenkivel előfordul, de ehhez a szervezet hozzászokott, ezt ki tudja küszöbölni. De pl Csernobilban olyan magas a folyamatos sugárzás, hogy az ilyen kötésbomlások megsokszorozódnak, amivel a szervezet már nem tud elbánni, ezért veszélyes a tartós sugárzás."

Szóval ha itt atomháború lenne, akkor a közkeletű tézis állításával ellentétben a csótányok is beszopnák. Már megérte bekapcsolni a gépet.

Címkék: atom fegyver fallout

A bejegyzés trackback címe:

https://miguel.blog.hu/api/trackback/id/tr76474138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása