Mindig csak nevek

Igazából sosem értettem, hogy miért kell megnehezíteni a blogírás elkezdését azzal, hogy rögtön az arcodba tolják a kérdést, hogy miről fog szólni a blogod... Mégis miről? Ha tudnám, valószínűleg nem kezdeném el írni.

Friss topikok

  • FleXoft: ;-) (2012.01.10. 15:30) Buli
  • COLT: A rambok azok jók, a kettő is jó, az idő megszépíti számomra. És nekem is hasonló leveleim voltak ... (2011.09.15. 16:05)
  • gabrocki: sajnos egyet kell értenem, de a cím így kissé irónikusan hangzik. (2011.07.13. 00:19) Istenem...
  • COLT: xd (2011.01.29. 18:11)
  • sed: @Miguel: ha nem váltál volna suhogós battaivá pár hét alatt, akkor erre most azt válaszolnám, hogy... (2010.01.15. 02:39)

Címkék

ajánló (22) anyád (24) arnold (3) atom (4) balaton (4) bkv (6) bog (9) corvintető (2) dna (2) dohányzás (2) eb (1) fallout (2) fegyver (5) foci (2) gyerek (3) index (5) játék (17) jelcin (1) jézus (3) kaja (4) kaka (4) közlekedés (8) mac (1) meló (5) motoros (1) net (4) orosz (1) pc guru (4) reggel (5) sorozat (3) sport (3) stream of consciousness (10) szilveszter (1) szülinap (7) temetés (4) towel day (1) tréfás tanyasi tények (34) tv (2) virginia (1) wii (4) xbox (1) Címkefelhő

HTML

HTML

Szívás

2007.05.31. 09:18 | Miguel | 13 komment

Mikor előszor olvastam a cikket (tessék oda belekattintani), simán felháborodtam, hogy mosmán elmennek a tetves picsába a dohányzás tiltásával, de aztán aludtam rá egyet, és eszembe jutott valami.

A könnyűdrogok "liberalizálása" mellett érvelők állandóan azzal jönnek, hogy lám, a dohányzás is legalább annyira bizonyítottan káros, mint a fű, oszt' azt mégis lehet bárhol. Hát, örömmel jelentem, hogy megtettünk egy lépést a rögös ösvényen, ha nem is előre vagy hátra, de mondjuk oldalra. Jó is ez, meg nem is, mert zárt épületben dohányozni tényleg furkóság, de azért valahogy nehezen képzelem magam elé a helyzetet, mikor lepisszegik a kocsmában rágyújtani akarót, hogy ember, nehogymá' elrontsd itt nekem a barack izű szeszesital kulináris értékét a cigifüstöddel...

A legszimpibb persze az lenne, ha ezt nem azok a politikusok akarnák eldönteni, akik kitiltották a kamerákat a parlament folyosóiról, miután lebuktak, hogy szarnak ők bele a dohányzásra kijelölt helyekbe.

Címkék: dohányzás anyád

A bejegyzés trackback címe:

https://miguel.blog.hu/api/trackback/id/tr6289801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter 2007.06.04. 09:03:05

Atyaég. Mi lenne a Helvécia vagy a Wichmann cigifüst nélkül????

sed 2007.06.07. 10:52:02

Az mér' van az, hogy a Balsors Polgári Kör hírlevelére való feliratkozás menetéről részletes emailt küldtél (no' nem most, kedves aggodó jobbos fan-ek, még 2002-ben volt ez, azt meg valahogy elfelejtetted az orromra kötni, hogy egy kettéba...hogy beütött a grafománia nálad és lehet jönni erre és erre a címre röhögni, hmm?

VAGY!!! Lehet, hogy ezek összefüggenek, jobban mint gondolom, és mivel nem iratkoztam fel a hírlevélre, feketelistára tettél. Na jó, mindegy egyébként csak az email címedet akartam megtalálni, most meg itt ez a blog, még jó, hogy szeretek monitorról olvasni.
Email...tudod, egy kommunikációs csatorna, előnyei hogy csak a címzett olvassa és megússza az 'előzetes moderáció'-t is, bármi is lehet az, vagy lehet, hogy nem ússza meg, de legalább nem tudunk róla.

Ady 2007.10.30. 03:40:46

Maximálisan támogatom az ötletet. Ezekben a szaros kocsmákban a szellőzés is luxus. Még jó hogy ne bagózzanak más rovására, aki csak inni és csocsózni akar úgy, hogy mikor hazaér akkor ne kelljen egyből hajat meg ruhát mosnia, mert facsarja az orrát a cigibűz. Ha meg nem teszem meg, akkor a párna is cigifüstös lesz. És valóban bizonyított a dolog, hogy qrva egészségtelen a cucc. Ha a bagósok vannak annyira hülyék, hogy szívják a füstöt szándékosan, akkor ne háborodjanak már fel az ilyen kezdeményezéseken. Pedig megteszik, mind. Le vannak szarva azok a tényekkel együtt, akiket zavar és idegesít. Inkább be se menjenek a kocsmába, mi? Ha meg bemegy dögöljön meg. Kit izgat...Ez így lenne igazságos? Normális alakok tekintettel vannak ilyesmikre...

Miguel · http://miguel.blog.hu 2007.10.30. 03:59:41

Én dohányzom, ráadásul sajnos inkább szenvedélyből, mint a függőség miatt, ennek ellenére nem gyújtok rá, ha senki más sem, ha valaki eszik vagy gyerek van a közelemben - ellenben az európai kocsmák és kávéházak kábé 1520 óta füstösek - ez egy rossz hagyomány, de marha nehéz lesz változtatni rajta.
Amúgy meg majd kimegyek, és rágyújtok az utcán - amíg még szabad. :)

Ady 2007.10.30. 04:15:47

Meg fogják érteni, csak rá kell kényszeríteni őket qrva nagy bírságokkal, a tüntetéseket meg magasról le kell ejteni (igyekszem lenyugodni Ádám után és szépen beszélni) felsőbb körökben. Van egy hoteles sztorim. Hotelben mindenre lehet sztorit találni. XD

Hoteles ismerős mesélte. Írország. Hotel. 120euro/db-os szivart szívó törzsvendég. Éppen bevezették a hotelban, hogy nem szabad cigizni bent, mert csúnya következményei lesznek. A törzsvendég fenyegetőzik, hogy ő ugyan nem jön többet. Jó hoteles erre mit mond? OK! XD Eltelt egy kis idő. A törzsvendég az esőben szívta a szivarját nagy élvezettel, miközben szépen pacalra ázott. Csak egy kicsit kell elgondolkodni rajta, és menni fog. Akinek meg nem, annak letépem a fejét! XD

A mi hotelünk (alkalmazott vagyok) is full dohányzási tilalom alatt áll lévén egészségcentrikus wellness hotel. Persze mindig vannak paraszt magyar vendégek, akik becigiznek a szobákba. Ezt nem lehet eladni napokig, mert iszonyú, ahogy az összes szobai textília átveszi a szagukat. Ha egy vendég véletlen betéved beléje lehet vissza se jön. Out of Order napokig. Az meg senkinek sem jó. Minden pár szál füstölgő szartekercs miatt.

Miguel · http://miguel.blog.hu 2007.10.30. 04:56:56

A bunkóság nem csak a dohányos ember sajátja, de az tény, hogy sokan rágyújtanak a tiltás ellenére is.
Én speciel soha. Inkább kimegyek az utcára - udvarra - dohányzásra kijelölt helyre.

Ady 2007.10.30. 04:59:53

Köszönöm!

És igen. Én is tudok bunkó lenni. Sőt! Néha még élvezem is. Senki sem vitatta. De nem erről van szó. :)

Miguel · http://miguel.blog.hu 2007.10.30. 05:03:36

Ady, nem akarsz regisztrálni? Akkor nem kéne itt kattognom a moderálás-ablakban... :)

Ady 2007.10.30. 05:09:10

Nem nagyon sikerül...IndaPasson klikkelek ezerrel a mehet-re, de semmi. Vagy csak megint kapkodok? :S

Ady 2007.10.30. 05:35:29

Na ez tényleg szívás. Úgy lefagyott az explorer a géppel együtt reg. közben, hogy reset használt csak. Izgi. Ilyenkor mindig magamat hibáztatom, pedig nem kéne. :) Bocsánat érte, de marhaságnak tartom blog esetén a regisztrálást. Főleg ezek után.

BugaJakab · http://bugajakab.blog.hu 2007.10.30. 06:03:13

Kedves Miguel!
1. Hamvas Béla azt írja, hogy a dohányzás spiritizálja a férfiember lelkét - vagy valami hasonlót. Az pedig jó, vagy nem?
2. Ez a nagy dohányzás elleni kampány szerintem igen-igen sokmindenről szól, de legkevésbé az egészségvédelemről:
a) Georges Simeonnál olvastam, hogy Franciaországban a hatvanas években dohányzásellenes kampány indult, amit aztán nagyon erélyesen maga az állam állított le, az adóbevételek elvesztésétől tartva. Most ugyanez, csak fordítva; számolgattak, most a tiltás tűnik kifizetődőbbnek, ha majd mások másként számolnak, esetleg még kötelező is lehet a dohányzás:-)
b) Az emberek nyomják a gázpedált, elönt mindent a kén-dioxid, meg az ólom, zabálják a sok műkaját, a sok mérgezett moslékot, az elektroszmog egyre agresszíven bontja el az agyukat stb. Az nem baj, a király: az autósok nem bűnözők, az élelmiszergyártók sem azok stb., no de a dohányosok, azok aztán mind mocskos állat, dögöljön meg mind...
c) Hitler Adolf a zsidóságban nevezte meg az ellenséget: napjaink manipulátorai a dohányosokra osztották ezt a szerepet. Az embereknek mindig kell egy jól körülirható csoport, akit utálni lehet; no, hát megkapják stb. Az összes civilizációs betegségért senki más nem hibás, csakis a dohányosok (ezzel írányt adtubnk a közember indulatának, nem is nagyon kell már a problémákkkal foglalkozni, nem kell magyarázgatni).
No, de azért ne felejtse el egyikőnk sem: a dohányzás káros az egészségre! Ha nem is annyira, mint a manipuláció!
Bagós üdvözlettel
BugaJakab

Narancskék 2007.10.30. 11:20:04

BugaJakabbal minden tekintetben mélységesen egyetértek. Végre valaki kimondta, amit én is gondolok!
Az emberek birkák, csak csinálják gondolkodás nélkül amit mondanak nekik (vagy ami éppen divat). A dolognak arról a részéről pedig nem is beszélve, hogy a sok primitívnek mindig kell egy 'célpont', egy 'fekete bárány', amit lehet ócsárolni, ami miatt lehet lázongani...

Ady 2007.11.01. 23:08:03

Nektek mi a bajotok ezzel a kezdeményezéssel? Belebeszéltek minden baromságot. Rengeteg bagós haverom van. Nem utálom őket. Imádom őket. Főleg mikor kérés nélkül kimennek az erkélyre, udvarra, mert tudják, hogy a többiek nem szeretik a füstöt. Nem jut eszükbe ezekről a kezdeményezésekről sem Hitler, sem a globalizáció, sem a tömegpszichózis. Ne haragudjatok, de a gondolataitok a bagózással együtt beteges.

Nem akarok zárt térben káros dohányfüstöt szívni, amit kifújtok. Ennyi. Ne dögöljetek meg légyszi, mert biztos hasznosak vagytok valakinek, valamire. Nem utállak, ha másért nem, akkor mert magyarok vagytok Ti is. Tartsunk össze! De akkor sem akarok passzívan, magatehetetlenül társulni a káros szenvedélyetekhez ott, ahol nem muszáj. Ha van rá mód, akkor menjetek odébb. Nehéz belátni?

Hitler meg bekaphatja...
süti beállítások módosítása