Mindig csak nevek

Igazából sosem értettem, hogy miért kell megnehezíteni a blogírás elkezdését azzal, hogy rögtön az arcodba tolják a kérdést, hogy miről fog szólni a blogod... Mégis miről? Ha tudnám, valószínűleg nem kezdeném el írni.

Friss topikok

  • FleXoft: ;-) (2012.01.10. 15:30) Buli
  • COLT: A rambok azok jók, a kettő is jó, az idő megszépíti számomra. És nekem is hasonló leveleim voltak ... (2011.09.15. 16:05)
  • gabrocki: sajnos egyet kell értenem, de a cím így kissé irónikusan hangzik. (2011.07.13. 00:19) Istenem...
  • COLT: xd (2011.01.29. 18:11)
  • sed: @Miguel: ha nem váltál volna suhogós battaivá pár hét alatt, akkor erre most azt válaszolnám, hogy... (2010.01.15. 02:39)

Címkék

ajánló (22) anyád (24) arnold (3) atom (4) balaton (4) bkv (6) bog (9) corvintető (2) dna (2) dohányzás (2) eb (1) fallout (2) fegyver (5) foci (2) gyerek (3) index (5) játék (17) jelcin (1) jézus (3) kaja (4) kaka (4) közlekedés (8) mac (1) meló (5) motoros (1) net (4) orosz (1) pc guru (4) reggel (5) sorozat (3) sport (3) stream of consciousness (10) szilveszter (1) szülinap (7) temetés (4) towel day (1) tréfás tanyasi tények (34) tv (2) virginia (1) wii (4) xbox (1) Címkefelhő

HTML

HTML

2008.10.13. 12:54 | Miguel | 3 komment

Kábé hat éves koromban kaptam egy Transformer robotot karácsonyra. Nagy volt, mármint nem csak az akkori kezemhez képest, hanem tényleg volt benne anyag - hiába, akkor még nem műanyagból készítettek mindent (vagy legalábbis sok fémet tettek bele). A lényeg, hogy imádtam, és mivel drága játék volt, el akartam vele büszkélkedni a suliban is (szóval lehet, hogy akár hét éves voltam). A lényeg, hogy annak ellenére, hogy apu megtiltotta, én bevittem magammal.

oké-oké, tudom

El is lopták. Akkor valamiért egy cigány srácot gyanúsított mindenki, aki megfelelt minden szempontból: nagydarab volt, féltünk tőle (mert nagydarab volt), nem volt napközis (vagyis leléphetett a szajréval), és hát, na, cigány is volt. Emlékszem, az osztályfőnökkel elmentünk a srác családjához, és ugyan nem mentem be, de alaposan kikérdezték szerencsétlent, és hát a szülei nem küldték el azonnal a tanárt, szóval gondolom már régebben is történt ilyesmi (gondolom ha nagydarab lettem volna kiskoromban, több matchboxom marad, ugye).

Persze nem nála volt, mert nem ő lopta el. Ha jól emlékszem, apu nem is azért cseszett le, mert elvesztettem az amúgy bazi drága robotot, amit a dollárboltban vett nekem, hanem mert voltam olyan hülye, hogy csak azért meggyanúsítottam valakit, mert cigány (és most ugrik be, hogy épp akkor költözek át Romániából - na igen, ez már akkoriban sem volt jó kombó). A robot nem lett meg, és talán már nem is lesz soha, ez az egész minimum húsz éve történt.

Aztán mostanában gondolkoztam egy kicsit a dolgon. Emlékszem, hogy az az osztálytársam mondta, hogy ő látta, ki ólálkodott a táskám körül, aki nem jött velünk ebédelni, és aki másnap már nem a mi osztályunkba járt, mert elköltöztek Győrbe.

Ezt a srácot megtaláltam iwiwen, úgy egy éve. Azóta tervezem, hogy megkérdem tőle, hogy ugye most már tökmindegy, nem mondja-e el, hogy mi is történt valójában. Mert ha ő volt, akkor talán visszakapnám életem egyik legjobb játékát.

Márpedig ha jövőre tényleg lesz egy plusz gyerek itthon, akkor szerezhetnék nála néhány jó pontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://miguel.blog.hu/api/trackback/id/tr45711453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

znajka · http://cimbora.blogol.hu 2008.10.14. 20:45:58

Végig nagyon érdekes volt, de az utolsó mondatban elképesztő fordulatot vett!

Tanácsot csak abban adhatok, amiben kompetens vagyok: kérd vissza tőle!

Bár szerintem még ha ő is volt, akkor sem biztos, hogy megvan még neki. neked minden játékod megvan abból az időből, amit nem loptak el?

Nekem már semmi. Fogalmam sincs, hogy hol van az a kurvasok póni.

Plusz ház.

Miguel · http://miguel.blog.hu 2008.10.15. 02:46:44

Na, az az utolsó mondat nem feltétlenül jelenti azt, hogy Bog mostantól még mérsékelt mennyiségű alkoholt sem fogyaszthat, mindössze annyit sejtet, hogy mértéktelen mennyiségű ital elfogyasztása dugába döntheti a jó előre pontokba szedett családépítési terv egyes részleteit.

Magyarán még nincs semmi konkrét sejtosztódás vagy reggeli rosszullét (bár az én fejem fájt ma hajnalban...), és ezt üzenem a többi kedves érdeklődőnek is. Ha a blogból tudjátok meg, hogy gyerekem lesz, akkor nyugodtan küldjetek el a bús picsába. :)

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2008.10.24. 21:30:09

Miért? Szerinted honnan kéne megtudnunk? Kör e-mailt küldesz az internetnek? :-P
Ma leültem beszélgetni egy (ill. két) réges-régi netes ismerőssel... egyikük megemlítette, hogy régebben íjászkodott is egy kicsit. Rögtön eszembejutottál... ;)
(csak a név új, én a régi vagyok :D )
süti beállítások módosítása